Στην Urban Hydroponics κατασκευάσαμε ένα οικιακό, οικονομικά προσιτό σύστημα υδροπονικής καλιέργειας που επιτρέπει στον κάτοικο της πόλης να καλλιεργεί τα δικά του κηπευτικά παρά την έλλειψη χώρου, χρόνου και εξειδικευμένης γνώσης.

Το σύστημα καλλιέργειας της Urban Hydroponics λειτουργεί χωρίς χώμα, με έναν καινοτόμο υδροπονικό ελεγκτή, αξιοποιώντας αποδοτικά τις εδραιωμένες τεχνολογίες του χώρου και υιοθετώντας στρατηγικά τις νέες (Internet of Things).

Ο ελεγκτής εκτελεί τους απαραίτητους ελέγχους και ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε φυτού, αναπληρώνει νερό και θρεπτικά συστατικά σε ένα θρεπτικό διάλυμα που τρέφει τα φυτά όταν είναι απαραίτητο.

Ο ελεγκτής δρα αυτόματα για τη διατήρηση των βέλτιστων συνθηκών καλλιέργειας ενώ ο χρήστης χρειάζεται να ενεργήσει μόνο για τη στοιχειώδη συντήριση του συστήματος ή σε περιπτώσεις αστάθμητων παραγόντων (διακοπή ρεύματος, νερού).

Επιπλέον, χρησιμοποιώντας ευρέως διαθέσιμα, χαμηλού κόστους υλικά καταφέρνουμε να κρατήσουμε χαμηλά το κόστος χωρίς να υπολειπόμαστε σε λειτουργικότητα.

Απώτερος στόχος μας είναι ένα σύστημα υδροπονικής παραγωγής που δεν απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις, που αξιοποιεί στο μέγιστο τον περιορισμένο σου χώρο και εν τέλει παράγει καθημερινά φρέσκα λαχανικά που καλύπτουν τις ανάγκες σου.